Införskaffande

En långpromenad ska jag ta mig idag. Jag behöver verkligen skingra tankarna lite. Nervös, orolig och stressad. Jag ska införskaffa gravtest under dagen också, men magkänslan säger mig att jag inte kommer behöva använda dem denna gången. Jag har åtminstone kommit fram till ett beslut under morgonen och om fröken röd dyker upp mot all förmodan så ringer jag fertilitetskliniken. För då måste vi få hjälp. Jag orkar inte med det här längre. Det tar så mycket energi.

Nej en promenad är vad jag behöver. Det har hjälpt mig i många år när jag har haft mycket tankar som snurrar runt. Och just nu kan jag inte tänka på något annat och det äter upp mig inifrån!

Verkligheten sjunker in..

Jag har inget hopp kvar. Det känns som vilken mens som helst. Jag måste försöka ändra mitt tankesätt nu, så jag kan ta smällen när mensen kommer. Jag får inte bryta ihop. Inte igen. Jag orkar inte det. Jag har mått så himla bra de senaste dagarna, och det var väl just därför jag lyckades inbilla mig att vi lyckats denna gången. Men min magkänsla säger mig att jag inte är gravid nu, den gjorde det förra veckan. Då jag var upprymd över att jag slutat mitt jobb, att jag äntligen mådde bra igen. Men nu, när verkligheten sjunkit in, så säger magkänslan att mensen är på ingång. Jag måste bara hitta ett sätt att hantera det, och just idag kan jag inte hantera det här. Jag klarar det inte. Det gör så ont, och jag vill gråta, men jag vill inte visa mig svag inför sambon. Inte igen, inte för det här en gång till..

Skakar som ett asplöv!

Varje gång jag går på toaletten kollar jag oroligt i trosorna. Varje gång! Och toabesöken har ökat dramatiskt sen igår kväll. Inte för att jag kanske är så kissenödig så jag bara MÅSTE kissa, det kan vara så att jag bara vill kolla.. Va nervös jag är denna gången då! Det tar så mycket energi från mig, tur min bästa vän är på väg hit för en kopp kaffe. Hon är en ängel som alltid tar sig tid att lyssna på mina problem, jämt. Jag fattar inte hur hon står ut, och det kanske hon inte gör.. Men hon finns där för mig, och det värdesätter jag! Jag hoppas hon vet det..

Sen får jag väl lägga mig på soffan med en bok och försöka slappna av.. Jag har försökt fördriva tankarna på något annat genom att äntligen fixa en juldesign, jag är ganska nöjd faktiskt :)

Gah!

Usch, det börjar närma sig. Det känns som mensen kommer. Jag är rädd, nervös och mindre hoppfull idag. Jag är rädd för att jag lyckats lura min kropp ytterligare en gång med att tro att jag är gravid. Jag är nervös för jag vet inte hur jag kommer reagera denna gången när fröken röd dyker upp. Jag vet inte. Jag mår ju bättre för övrigt så det är klart det kanske hjälper mig att inte bryta ihop, men helt ärligt så vet jag inte. Det känns som att jag vill sova bort de här 3 sista dagarna. Jag är så nervös!

Inget än så länge iallafall..

Jag börjar bli bra nervös nu. Tyvärr är jag inte lika positiv längre. Det börjar kännas som att mensen är på gång igen. Det som får mig att bli delad är bröstvårtorna, dem brukar inte göra ont när jag får mens. Än så länge har ingen fröken röd dykt upp men jag kan inte släppa tankarna, nervositeten eller hoppet innan hon knackar på dörren. Eller rättare sagt innan onsdag. Har inte mensen kommit fram till onsdag morgon så blir det gravtest på torsdag morgon. Sist gång kom min mens på tisdag kväll, så vi får väl se när hon dyker upp(eller kanske inte). Jag försöker att tänka positivt, som jag gjort de senaste dagarna, men det är svårt nu. Jag kan inte riktigt slappna av.. Gah! Jag avskyr denna väntan varenda jäkla gång! :(

Lite för optimistisk

Okej, idag är jag inte lika optimistisk, men jag är fortfarande väldigt hoppfull. Jag tror verkligen att det finns en chans att jag är gravid denna gången. Men då jag gjorde sista dagen på jobbet i fredags så var jag lite väl optimistisk tror jag. Positiv får jag vara, men det får inte bli så att jag lurar mig själv. Chansen att jag är gravid nu är inte ens större än 5%! Oddsen talar inte direkt för att det är våran tur nu, men hoppet finns där fortfarande..
Just nu har jag inte så mycket gravsymtom.. Magen gör lite uppror emellanåt, sura uppstötningar, har en slags molande värk under magen, ömma bröstvårtor. Men det är allt. Det som gör mig mest hoppfull, det är bröstvårtorna! Jag har aldrig ont i dem när mensen är på väg, aldrig! Bara vid ägglossningen och den hade jag för 2 veckor sedan exakt. Så allt vi kan göra är att vänta, och hoppas. För hoppet är det vi har kvar..


Låt mig vara glad om bara för en stund

Jag kan inte sluta le! Sambon undrar varför jag är så glad, han vet lite om symtomen men inte om det sistnämnda. Jag säger att det beror på att jag är så lättad för att jag gör min sista dag på jobbet imorgon, men det är ju inte bara därför. Jag vill inte att han ska veta, jag vill överraska honom om jag får ett plus nästa vecka! Jag vet inte om det är för att jag är så glad och lättad för att jag slutar imorgon, men jag känner att det inte spelar någon roll. Låt mig vara glad, låt mig vara positiv, låt mig få tro att jag är gravid ett par dagar till. Jag mår så bra just nu. Det känns så bra. Hoppas det blir bättre genom ett plus på stickan nästa vecka, då kommer jag vara i sjunde himlen! :)

Är det verkligen så?

Jag har ömma bröstvårtor, det har jag ALDRIG när mensen är på gång. Jag kan inte hjälpa det, jag kan inte sluta le! Är jag gravid äntligen? kan det verkligen vara sant?

Har magkänslan rätt denna gången också?

Både jag och min bästa vän M är övertygade om att jag är gravid denna gången. Ni som läst min blogg ett tag vet att min magkänsla inte brukar ljuga, och den här gången säger den mig att jag är gravid. Det kan vara så att då jag nu har börjat må så mycket bättre, är gladare och positiv så påverkar det omdömet. Men låt det då vara så. För jag mår så bra, är så glad och har sån energi att skulle fröken röd komma på besök nästa vecka så kommer jag kunna hantera det på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har bara 1,5 dag kvar på jobbet sen är det slut på detta kapitlet och jag kan bli helt återställd!

Symtomen som talar för att jag är gravid är till exempel: sura uppstötningar, rapar en massa, en molande värk som om mensen är på g men det är inte samma värk som det brukar vara, utan det det "drar" lite mer i mitten under magen och neråt (eller hur jag nu ska förklara), jag är otroligt trött vissa dagar, värmevallningar och ibland lite illamående. Inte så att det känns som att jag ska spy, utan lite illamående i magen som kommer och går lite då och då under dagen, humörsvängningar.
Jag vet inte, det kan ju vara magkatarr, eller att jag druckit för mycket kaffe de senaste dagarna då jag har varit förbannat trött, eller så håller jag på att bli sjuk och får feber emellanåt.. Men jag håller alla fingrar och tår och fortsätter med mitt positivt tänkande och fortsätter vara mitt glada jag tills nästa vecka :) Det återstår att se om magkänslan har rätt denna gången också..

Kan de små pojkarna försvinna?

Jag håller med min vän M, varför går man inte på familjeliv och läser trådar som bara upprör en? Det senaste har jag läst om många fall där dem inte har hittat några spermier hos sin partner. Jag vet inte hur det fungerar riktigt, men min sambo lyckades för många år sedan göra sin dåvarande flickvän gravid (dem gjorde abort) men då är min fråga, kan spermierna "försvinna" efter ett antal år? Minska kan jag förstå, men kan dem försvinna helt? Han har inte haft några infektioner eller liknande. Vad trött man blir på sig själv! Nu oroar jag mig för det också. Vi får väl se nästa vecka. Jag tycker dock att dagarna går otroligt sakta just nu..

Lchf igen?

Om fröken röd bestämmer sig för att dyka upp nästa vecka så har jag bestämt mig för att börja köra igång med lchf igen. Lchf står för Low Carb High Fat och innebär helt enkelt att man äter mycket litet kolhydrater eller inga alls, medans man äter fett såsom grädde, creme fraiche, bacon, ägg osv. Och grönsaker förstås. Jag åt detta för ca 1,5 år sedan och jag har aldrig mått så bra som jag gjorde under dem månaderna. Jag hade en energi som jag aldrig upplevt förut, jag kände mig pigg och glad. Dessutom sägs det att lchf metoden ska öka fertiliteten. Värt att börja då igen, eller hur? Men det återstår att se om ungefär 1 vecka..

Världens finaste julklapp

Här sitter jag nu och dricker mitt morgonkaffe medans sambon sover och tankarna bara snurrar på för fullt. Det är så svårt att låta ibland emellanåt. Att hoppas och längta så fruktansvärt. Jag kan inget annat göra än att be om ett mirakel att jag blivit gravid denna gången. Det skulle vara den finaste julklappen vi någonsin kommer att få! Ett pluss på stickan, en dröm blir sann och en jul som blir extra lycklig. Det är allt jag hoppas, väntar och längtar efter. Julen är ju trots allt en tid för mirakel..

Hoppas

Igår kväll fick jag värsta krampen i undre delen av magen. Ungefär som när jag får mens. Kan det vara så att ägget blivit befruktat? Kanske vi har tur denna gången och träffat rätt. Om vi har tur. Nu ska man bara vänta 2 veckor, och se om den där förbannade mensen dyker upp. Håller tummarna för att den inte gör det. Hoppas hoppas hoppas!

Ibland tröttnar man

Jag är så trött på min design så jag tänkte att jag skulle göra en ny, en juldesign faktiskt, men jag satt i flera timmar igår och inget blev bra och jag hade inte någon som helst fantasi. Så jag lånar en design så länge. Det är faktiskt riktigt smidigt att det finns färdiga designer när man vill ha en ny design men hjärnan inte samarbetar.

Mina bröst är fortfarande ömma, vilket visar att jag fortfarande har ägglossning. Nu har vi iallafall haft sex minst varannan dag och jag hoppas ju att det tar sig denna gången. Jag försöker att inte tänka för mycket på det, men det som är skönt är att jag tänker positiva tankar. Inte negativa. Jag känner en positiv stress, inte en negativ. Och DET gör att allting känns så otroligt mycket lättare. Jag kan fortfarande inte tro att jag mår så här bra redan, det är helt otroligt!


Smile!

Det är otroligt hur mycket positivare jag känner mig redan. Visst är det tufft att träffa mina gravida vänner och prata om förlossningsrädslor, se dem vika kläder dem fått eller köpt, prata om när bebisen väl kommer till världen och så vidare. Men jag känner att jag hanterar allting mycket bättre nu. Bara 2 dagar efter att jag sagt upp mig så är det lättare att hantera, då det inte hugger i hela kroppen så fort jag ser deras gravmagar. Sambon nämner också att det är skönt att se mig på bättre humör redan. Det är märkligt att jag redan mår så mycket bättre, men jag är så glad för det. Det är så skönt att känna att jag är på väg att bli mitt gamla glada jag igen!


Hittat lusten igen

Min sambo kan inte förstå alls varifrån min sexdrift kommer ifrån *haha*. Jag kan inte hjälpa att jag ler lite åt situationen. Han vet inte att jag har ägglossning (och jag är ju inte 100 på det heller) men symtomen jag alltid har haft vid ägglossning finns där. Jag vill inte sätta press på honom så jag säger bara att min sexlust har nog kommit igång ordentligt på grund av att jag börjar må bättre, och han håller med. Så vi fortsätter på den banan ;) Att sexlusten är igång på riktigt beror ju inte heller bara på ägglossningen, vi har ju verkligen fått lusten tillbaka båda två sen jag överraskade honom med lite sexiga underkläder och kama sutra spelet. En ny tändning i förhållandet kan man säga! Jag är bara förvånad att jag vågade genomföra det, men det har verkligen hjälpt oss båda att hitta lusten igen.


Så här är det

Jag har tänkt igenom det här med att lägga ut den informationen jag sitter på. Och jag får helt enkelt vänta två veckor till med att skriva ut hur jag har haft det de senaste månaderna. Men det jag kan säga är att jag nu har sagt upp mig. Igår gick jag in till chefen och sa helt enkelt upp mig. Jag har tvivlat, men det beror nog mest på nervositet. För jag vet att detta är rätt beslut för mig. Jag har mått så dåligt att jag till och med vart sjukskriven 2 veckor på grund av deprission och ångest. Det säger ganska mycket tycker jag. Att gå till ett arbete där man bara får höra att man är dålig, att man alltid gör fel, ständigt bli hackad på, men att aldrig får höra något som man gjort bra, eller få se ett uns av uppskattning från hans sida så är det inte konstigt om det äter upp dig till slut.

Det som förvånar mig mest är hur alla mina arbetskamrater kan gå kvar och ta all skit? Det bara är så säger de flesta, men så kan man ju inte resonera och skaka på axlarna. Så SKA det inte vara. På min förra arbetsplats så splittrades min grupp upp på grund av att folk snackade skit om varandra osv, och då tog jag som handledare upp det med min chef som såg till att vi fick gå en kurs i hur man arbetar i team. Det är bara ett av många exempel. Min förra chef var också en urusel chef, men hon såg till att sin personal trivdes tillsammans åtminstone. För att trivs personalen så syns det på arbetsresultatet.

Nu är det iallafall 2 veckor kvar sen gör jag min sista dag och just nu känns det mycket skönt att veta! Nu ska jag satsa på att utbilda mig och skaffa mig ett ordentligt arbete. Mitt arbete är ju inte enda anledningen till att jag mått dålig, herregud, det är mycket annat såsom min morfar, att vi inte blir gravida och så vidare. Jag har bara fått negativa besked under en väldigt lång tid men jag var tvungen att börja någonstans och i grund och botten är det mitt arbete som får allting annat att verka värre än det egentligen är. Men nu börjar det ljusna. Och snart kanske vi får fler goda besked, jag hoppas ju på att storken kommer och knackar på dörren innan julafton :)


Inte så stressad actually

Måste ju bara berätta detta! Igårkväll kom min bästa vän M förbi för att ge mig lite stöttning inför idag och hon är ju som sagt tidigare gravid. När vi satt och prata började bebisen sparka och jag lade min hand på hennes mage och kände rörelserna! Det var så häftigt och inte sved det någonstans. Det var bara häftigt!

Och detta visar att jag har lugnat mig litegranna, jag känner mig ju fortfarande stressad men inte på det sättet som jag har gjort tidigare. Jag hoppas bara så att det vill ta sig denna gången. Nu när vi äntligen har sex för att vi vill, och inte måste. Jag ska inte säga till sambon att jag har ÄL, vill inte pressa honom. Han har också känt av stressen vilket gjort att sexet till slut planade ut. Fanns liksom ingen lust, eller ork. Så bättre att jag håller det för mig själv och så får vi se om tomten kommer med en fin julklapp till honom :)

Dagen med D

Idag är det stora dagen med D. Nu äntligen händer det. Trots tvivel, så tänker jag genomföra det. Jag tror det mest är nervositet som skapat tvivel. Men jag ska rycka mig i kragen och om bara några timmar sker det. Och med tanke på att jag har ägglossningssymtom så verkar det bli en ganska bra dag idag :) Ikväll kommer jag kunna skriva av mig, och det ska bli så skönt! Att inte behöva skriva kryptiskt längre och kunna avsluta detta kapitel av mitt liv, känns just nu underbart. Men det återstår att se hur dagen slutar..

Nervöst!

Jag kan inte fatta det, nu är det inte långt kvar! Jag börjar bli nervös, riktigt nervös. Gör jag verkligen rätt? Varför tvivlar jag nu när det är så nära? M har ju en poäng när hon säger att alla beslut som förändrar ens livssituation gör att man alltid tvivlar när det väl kommer till kritan. Men det är rätt, jag vet det. Jag vill ju börja må bra. Jag har mått så dåligt psykiskt de senaste månaderna och det här beslutet kommer leda till att jag kommer må bra igen. Nu är det inte långt kvar tills jag kan sluta skriva kryptiskt, nu är det inte långt kvar tills jag kan vara öppen med hur jag mår och varför jag har mått som jag gör. Men j*klar vad nervös jag är!

Anklagar mig själv

Varför sitter jag och tycker synd om mig själv? När det finns dem som har det värre. Har surfat runt lite och hamnat på olika bloggar där det finns dem som har påbörjat utredningar, som har gjort IVF försök på IVF försök och det vill bara inte ta sig. Så istället sitter jag här och anklagar mig själv för att vara gnällig. Vad vet jag om att försöka få barn egentligen? Jag skulle ju inte läsa fler bloggar med fler som försöker, det tär ju bara på mig. Jag blir ju bara ledsen. Inte bara för min egna skull, utan för alla som har svårt att få barn. Varför är livet så orättvist?


Nu ska jag sluta

I helgen åkte jag och sambon hem till min familj och firade bland annat min lillebror som fyllde 8 år. En mycket trevlig helg och lite minisemester. På söndagen åkte vi hem till min lillebrors mamma på middag och tårta då min lillebror ville att vi skulle komma, och hans mamma syster kom även dit med sin sambo och deras 6 dagars bebis. Han var så himla söt! Inte ett ljud sa han på över 2 timmar, han var cool lugn. Självklart halkade vi ju in på detta med att vi försökt i över 1 år då, och dem sa precis samma sak som alla andra, sluta stressa. Deras bebis blev till när dem var i Thailand, nu kan inte vi åka dit för att göra barn men jag ska göra allt för att försöka att inte tänka på det här. De senaste veckorna har ju varit bra, jag har inte alls pratat om barn lika mycket som förut. Vi har helt enkelt fokuserat på nuet och få bort robotsexet vilket vi har lyckats med. Nu ska jag bara försöka att hitta ett annat sätt att tänka. Jag har ingen hobby, men något ska jag väl kunna ordna så jag inte funderar så mycket på det. Jag har ju inte mått så bra de senaste månaderna heller, så kan ju vara en anledning att det inte velat ta sig heller. Men snart kommer jag må bra igen, jag ska bara orka hålla ut tills dess. Sen får vi helt enkelt vänta och se..


Ägglossningsfrågor

Nu börjar jag nästan bli lite paranoid, jag har inte haft min ägglossning än! Vi får se om den kommer nästa vecka, vad gör vi annars? Kanske borde jag ringa kvinnokliniken och fråga lite om hormonpreparatet pergotime. Jag har för mig att det dock bara ges när utredning påbörjats? Men låt oss nu säga att, hypotetiskt sätt, om vi har haft sex under ägglossning och ägget blivit befruktat, märker man inte av själva ägglossningen(fertilitetsperioden) då, alltså just den där ägglossningen då ägget blir befruktat? 


Kryptiskt inlägg

Har ni någon gång varit så frustrerade och arga att ni inte inte vet om ni ska skratta eller gråta? Idag sprack min bubbla. Idag gick dem för långt. Dem sparkade på mig när jag redan låg ner. Jag har gett mitt allt, jag har velat göra bra ifrån mig. Men den responsen jag fick idag var inte alls den som jag trodde. Jag trodde dem skulle visa viss sympati för mig, men dem visade kalla handen och i stort sett sa "skyll dig själv". Jag kan inte skriva vad detta handlar om, men jag måste få skriva lite kryptiskt idag. En dag kommer jag skriva i detalj vad jag pratar om i detta inlägg men det får bli när tiden är rätt. Men som jag blivit behandlad de senaste 3 månaderna, har fått mig att bli deprimerad, ångestdrabbad och nedstämd. Och så här får det inte gå till. Så här ska det inte vara. Jag vet inte hur länge till jag orkar kämpa för att tillfredställa deras behov som uppenbarligen aldrig någonsin kommer bli tillräckligt tillfredställa, då dem bara sparkar och spottar på mig som om jag vore en hög av skräp.

Jag känner mig så dum, så korkad och jag skäms. Jag får stå för mitt egna misstag, men att få lite empati och sympati från folk jag umgås med dagligen skulle inte skada. Istället står dem och hånskrattar åt mig. Jag orkar inte kämpa mer, jag har gett upp. Nu skiter jag i vilket, dem har tömt mig på den lilla energin jag hade kvar. Idag tog allt slut och nu har jag inget mer att ge.

Zinkisar

Igår åkte jag och M en sväng till centrum också för att inhandla lite olika naturmedel från life. Det blev en burk med zinktabletter till sambon och nattljusolja, omega 3 och ett te med kanel smak till mig. Hon i butiken var väldigt kunnig tyckte jag och hon sa till mig att du har nog troligtvis järnbrist på grund av för mycket kaffedrickande och det visar dina mörka ringar under ögona. Jaha, så nu blir det bara 1-2 koppar kaffe om dagen. Så får det bli te istället. Men det gör inget för det jag köpte luktar jul! En blandning av kanel, kardemumma, kryddnejlika och spiskummin. Jättegott var det också! Lätt värt 42 kronor.

Med mina promenader (vardagsmotion) och sexet som förvandlats från robotsex till passionerat igen så håller vi verkligen tummarna för att det ska ta vid nästa ägglossning (när den nu kommer dvs)..

Min vän M

En riktig vän för mig är en person som jag kan vara ärlig mot. Någon som jag kan öppna mig för, en person som jag kan berätta allt för. Känslor, tankar, funderingar you name it. Om jag gråter, skrattar eller är förbannad så ska min vän finnas där för mig, och försöka ge mig den stöttning och de råd jag behöver, eller helt enkelt bara lyssna på mig och mitt gnäll. Jag har lyckan och turen att ha en sådan vän. Oavsett om hon har en dålig dag, om hon bara vill gråta eller skrika, även om hon egentligen inte orkar med mig och mitt gnäll så ställer hon upp, i vått och torrt. Den här kvinnan har ställt upp mer på mig än vad någon annan någonsin har gjort. Jag har mått så dåligt sen i början av året i stort sett och hon har inte svikit min sida en enda gång. Inte en enda gång! Hon har nog ställt upp mer än hon egentligen kunnat klara av, och jag skäms för detta. Jag har inte insett hur mycket vi egentligen alltid sitter och pratar om mig och mina problem. Men i lördags då jag läste ett av hennes inlägg, insåg jag detta. Så då bestämde jag att idag, på min lediga dag så skulle vi träffas och reda ut allting. Tack vare våran ärlighet så fick vi sagt det vi båda ville ha sagt, med en hel del allvar men också en hel del skratt. Och det är detta som jag uppskattar så himla mycket hos M. Det har aldrig varit min mening att hon skulle få förvandlas till min terapeut, jag har bara inte insett hur ego jag varit de senaste månaderna..

Men det är slut på det nu, hon kommer alltid vara min bästa vän och jag kommer gnälla, skratta och gråta mot hennes axel men hon ska också få gnälla, skratta och gråta mot min axel, vilket hon kanske inte riktigt känt att hon kunnat, men det är den där förbannade muren hon byggt upp. Men idag lyckades jag knuffa ner en tegelsten från muren och nu har jag en liten mindre mur kvar att riva. Men trots att vi båda har mycket tunga saker i bagaget som hänger över oss, så får hon mig alltid att skratta. Hon har verkligen ett underbart skratt min M, hon får mig alltid på gott humör när hon skrattar så där skönt med hela sitt hjärta.

Den dagen då hon och D flyttar från Örebro kommer mitt hjärta gå i tusen bitar. Vem ska jag ha dessa underbara kaffestunder med? Ingen kan ju ta hennes plats! Det finns ingen, som jag någonsin, never ever, kommer kunna öppna mig för som med henne! Kort och gott så måste jag bara säga det att min bästa vän M, borde få årets pris som Superkvinna, för det är verkligen det hon är. Hon är iallafall MIN Superkvinna! Bättre vän kommer jag aldrig finna, oavsett hur många stenar jag än letar under. Hon förstår mig, lyssnar på mitt gnäll, men framför allt hon respekterar och förstår mig och mina känslor. Och det min vän, är något som jag verkligen uppskattar! Tack för att du är den du är! M, jag älskar dig och du kommer alltid vara Superkvinnan i mina ögon♥

RSS 2.0